Logo for Aktiv Tannklinikk AS

Krone og bro

Når tenner blir alvorlig skadet eller mangler, kan moderne tannrestaurering som tannkrone og tannbro være en løsning. En krone er en restaurering som dekker den synlige delen av tannen og benyttes når en tann er alvorlig skadet. En bro er en restaurering som lukker rommet hvor tenner mangler.


Disse behandlingene er designet for å gjenopprette tennenes funksjon og utseende, og bidra til et sunt og vakkert smil. Tannlegen benytter moderne metoder og materialer som sikrer holdbarhet og estetikk.

Tannkrone: Gjenoppretter skadede tenner

En tannkrone er en restaurering som dekker hele den synlige delen av tannen. Den brukes ofte for å gjenopprette en tann som er alvorlig skadet eller svekket og trenger beskyttelse. 


Restaureringen involverer å først slipe ned den skadede tannen og ta et nøyaktig avtrykk av den. Avtrykket sendes til en tanntekniker som lager selve kronen. Materialene som brukes, slik som helkeramikk eller en kombinasjon av metall og keramikk, er valgt for å sikre optimal holdbarhet og et naturlig utseende. Kronen sementeres deretter på plass, noe som fullfører restaureringen og gjenoppretter tannens funksjon og estetikk.

Tannbro: Lukker gapet etter manglende tenner

En tannbro er en effektiv løsning for å lukke gapet som oppstår når en eller flere tenner mangler. Ved å bruke nabotennene som støttepunkter, lukker broen gapet.


Restaureringen involverer å først slipe ned nabotennene som fungerer som anker for broen, ta avtrykk for å sikre en presis passform, og deretter få broen fremstilt av en tekniker. Broen lages av materialer som tilbyr både styrke og et naturlig utseende. Når den er ferdig, blir broen sementert fast, noe som gjenoppretter både funksjon og estetikk til pasientens smil.

Forbedret tyggefunksjon og komfort

Både tannkrone og tannbro representerer viktige verktøy i moderne tannpleie for å gjenopprette og bevare munnhelsen. Disse behandlingene kan gjøre en stor forskjell i pasientens livskvalitet, ikke bare ved å forbedre tyggefunksjonen og komfort, men også ved å gi et løft i selvtilliten gjennom et forbedret smil. Med en tilpasset tilnærming og bruk av materialer av høy kvalitet, sikrer vi at resultatet blir både varig og tilfredsstillende.

Du kan bestille time via timebestilling på nett, telefon eller e-post.

Våre åpningstider

Mandag
08:30 - 16:00
Tirsdag
08:30 - 16:00
Onsdag
08:30 - 16:00
Torsdag
08:30 - 16:00
Fredag
08:30 - 16:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt