Logo for Aktiv Tannklinikk AS

Tannundersøkelse

En regelmessig tannundersøkelse er viktig for å opprettholde god munnhelse og identifisere eventuelle behandlingsbehov. Når du gjennomgår en undersøkelse hos oss, inkluderer dette to røntgenbilder samt en grundig sjekk av tenner og munnhule. Deretter gjennomfører vi en tannrens, hvor vi effektivt fjerner tannstein og misfarging. Hvor ofte varierer fra person til person, men for mange er en årlig sjekk tilstrekkelig. Dette vil bidra til å bevare et sunt og strålende smil.

Behandlingen inkluderer:

  • Grundig undersøkelse av tenner, tannkjøtt og munnhule
  • To røntgenbilder og diagnostikk

  • Rens og polering av tenner for å fjerne tannstein og misfarging

  • Veiledning og informasjon om hvordan du best ivaretar egen munnhelse hjemme

Rens og polering

Tannstein dannes når kalkholdige stoffer i spyttet fester seg til tannoverflaten og danner et hardt lag som ikke forsvinner ved vanlig tannpuss. Videre kan inntak av kaffe, te, rødvin og tobakksprodukter føre til misfarging av tennene. I løpet av en undersøkelse hos oss vil vi effektivt og smertefritt fjerne både tannstein og misfarging gjennom grundig rens, puss og polering. Regelmessig tannrens er essensielt for å forhindre sykdommer og bevare en ren og frisk følelse i munnen.

Din generelle helse er viktig for oss

Det er ikke bare tennenes tilstand som vurderes under en slik undersøkelse; din generelle helseinformasjon er også viktig for tannlegen. Dette er fordi visse sykdommer eller medisiner kan påvirke tannbehandlingen eller kvalifisere for Helfo-refusjon. Les mer om støtteordninger her.

Røntgen er inkludert i undersøkelsen

Ved å kombinere en detaljert klinisk undersøkelse med røntgenbilder, sikrer vi en helhetlig vurdering av din tannhelse. Røntgenbilder brukes for å oppdage sykdommer som ikke er synlige ved en vanlig munnhuleundersøkelse. Eksempler på slike sykdommer er hull under gamle fyllinger eller kjevecyster. Avhengig av ditt behandlingsbehov, anvender vi forskjellige typer røntgen. Les mer om røntgen her.


Røntgen av typen sidebilder er standard i regelmessige undersøkelser. De avdekker blant annet hull i tennene, kvaliteten på gamle fyllinger, og tegn til periodontitt (tannkjøttsykdom). Ved å sammenligne røntgenbilder tatt over flere tannlegebesøk kan man vurdere hvorvidt en tilstand (eks. et begynnende hull) har utviklet seg eller ikke.

Du kan bestille time via timebestilling på nett, telefon eller e-post.

Våre åpningstider

Mandag
08:30 - 16:00
Tirsdag
08:30 - 16:00
Onsdag
08:30 - 16:00
Torsdag
08:30 - 16:00
Fredag
08:30 - 16:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt