Logo for Aktiv Tannklinikk AS

Tannimplantat

Å miste en eller flere tenner kan ha betydelig innvirkning på både munnhelse og selvtillit. Tannimplantat er en løsning for å erstatte mistede tenner. Denne prosedyren innebærer innsetting av en titanskrue i kjevebenet, som fungerer som en kunstig tannrot. Etter at implantatet har grodd fast i benet, blir en krone, bro eller protese, festet til implantatet for å gjenopprette tyggefunksjon og estetikk.

Når er tannimplantater nødvendig?

Tannimplantater er en god løsning for personer som har mistet én eller flere tenner grunnet tannråte, periodontitt, eller skader. Tap av tenner kan medføre flere utfordringer, inkludert problemer med å tygge og tale, samt endringer i ansiktets utseende. I tillegg kan tannmangel føre til at de gjenværende tennene forskyver seg, noe som kan føre til ytterligere komplikasjoner. Tannimplantater er en robust og langvarig løsning som ikke bare ser naturlig ut, men også fungerer og føles som egne tenner.

Hvordan foregår prosedyren?

Prosedyren for å sette inn et tannimplantat involverer flere steg. Først blir en titanskrue kirurgisk plassert i kjevebenet. Titan er valgt fordi det har en unik evne til å integrere seg med benvev. Titanskruen fungerer dermed som en kunstig tannrot.


Etter at implantatet har grodd fast i benet – en prosess som kan ta flere måneder – blir en krone, bro, eller protese festet til implantatet. Denne toppdelen er skreddersydd for å passe inn med dine gjenværende tenner og gjenopprette den tapte tannens funksjon og estetikk.

Vi hjelper deg med vedlikehold av tannimplantatet

Vedlikehold av implantatet er viktig for å forhindre utvikling av periimplantitt(infeksjon rundt tannimplantat) og andre typer infeksjon. Slik vedlikeholdsbehandling utføres av en tannlege eller tannpleier. Etter implantatbehandlingen settes det derfor opp en oppfølgingstime hos oss.

Du kan bestille time via timebestilling på nett, telefon eller e-post.

Våre åpningstider

Mandag
08:30 - 16:00
Tirsdag
08:30 - 16:00
Onsdag
08:30 - 16:00
Torsdag
08:30 - 16:00
Fredag
08:30 - 16:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt