Logo for Aktiv Tannklinikk AS

Rotfylling

Rotfylling er en behandlingsmetode som benyttes for å redde og bevare en tann som har blitt betydelig skadet eller infisert. Prosedyren innebærer fjerning av den skadede eller infiserte nerven inne i tannen, og deretter fylle og forsegle det tomme rommet. Dette er et viktig skritt for å forhindre ytterligere forfall eller infeksjon, og for å bevare tannens struktur og funksjonalitet. Rotfylling utføres under bedøvelse og er en smertefri behandling.

Tilfeller som krever rotfylling

Det finnes mange tilfeller hvor en rotfylling er nødvendig. Infeksjoner forårsaket av bakterier som trenger inn til den myke, indre delen av tannen (pulpa) er et eksempel. Andre tilfeller inkluderer dype hull, gjentatte tannbehandlinger på samme tann, eller skader som har forårsaket sprekker eller brudd i tannen. Uten behandling kan disse tilstandene føre til smerte, abscesser, og til og med tap av tannen.

Slik utføres en rotfylling

Utførelsen av en rotfylling foregår i flere trinn. Først bedøves området rundt den berørte tannen for å sikre en smertefri opplevelse for pasienten. Deretter lages en åpning i toppen av tannen for å gi tilgang til den infiserte eller skadede pulpaen. Pulpaen fjernes, og det indre av tannen renses grundig for å fjerne bakterier. 


Etter rensingen fylles det indre av tannen opp igjen, før tannen til slutt forsegles for å hindre fremtidige infeksjoner.


Rotfylling er en effektiv måte å bevare en tann som ellers ville måtte fjernes. Ved å fjerne infeksjonen og beskytte tannen mot fremtidig forfall, kan rotfylling bidra til å opprettholde pasientens naturlige smil, tyggefunksjon, og generelle munnhelse.

Du kan bestille time via timebestilling på nett, telefon eller e-post.

Våre åpningstider

Mandag
08:30 - 16:00
Tirsdag
08:30 - 16:00
Onsdag
08:30 - 16:00
Torsdag
08:30 - 16:00
Fredag
08:30 - 16:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt