Logo for Aktiv Tannklinikk AS

Røntgen

Røntgenbilder brukes for å oppdage sykdommer som ikke er synlige ved en vanlig munnhuleundersøkelse. Eksempler på slike sykdommer er hull under gamle fyllinger eller kjevecyster. Ved å sammenligne røntgenbilder tatt over flere tannlegebesøk kan man vurdere hvorvidt en tilstand (eks. et begynnende hull) har utviklet seg eller ikke. Avhengig av ditt behandlingsbehov, anvender vi forskjellige typer røntgen.

Røntgenbilder er inkludert i tannundersøkelse hos oss

Ved å kombinere en klinisk undersøkelse med røntgen sikrer vi en helhetlig forståelse av din tannhelse. Dette tillater oss å identifisere problemer og behandle tidlig. Som pasient hos oss kan du være trygg på at du mottar omfattende og forebyggende behandling. Klikk her for å lese mer om generell undersøkelse hos oss.

Sidebilder

Røntgen av typen sidebilder er standard i regelmessige tannhelseundersøkelser. De avdekker blant annet hull i tennene, kvaliteten på gamle fyllinger, og tegn til periodontitt (tannløsningssykdom).

Panoramarøntgen

For en bredere oversikt eller ved spesielle behandlingsbehov benyttes panoramarøntgen (OPG). Dette gir et fullstendig oversiktsbilde over hele kjevepartiet, inkludert tenner og omliggende strukturer. I noen tilfeller kan det også være nødvendig å supplere med sidebilder eller små bilder av spesifikke områder for å få mer detaljert informasjon.

Du kan bestille time via timebestilling på nett, telefon eller e-post.

Våre åpningstider

Mandag
08:30 - 16:00
Tirsdag
08:30 - 16:00
Onsdag
08:30 - 16:00
Torsdag
08:30 - 16:00
Fredag
08:30 - 16:00
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt